Ahmet Eren Özen Hakkında



AHMET EREN ÖZEN


Eğitim:


1991 yılında İstanbul'da doğan Ahmet Eren Özen, Karşıyaka Anadolu Lisesi'nden (15 Temmuz Anadolu Lisesi) mezun oldu. İstanbul Kültür Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı (burslu), Anadolu Üniversitesi Adalet ve Anadolu Üniversitesi İktisat (açıköğretim) programlarını bitirdi. İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi'nde Finansal Ekonomi alanında yüksek lisans tez aşamasındadır. Aynı üniversitede Medya ve İletişim lisans programında da öğrencidir.


Askerlik Durumu:

Narlıdere İstihkam Okulu'nda başladığı vatani görevini Kandıra Kışlası'nda kısa dönem er olarak tamamlamıştır. 

İş Hayatı:


Aydın Adnan Menderes Üniversitesi'ndeki pedagojik formasyon eğitimi süresince stajyer edebiyat öğretmenliği yaptı. Kütüphanecilik, gazete editörlüğü, basın danışmanlığı, acil durum merkezi, banka operasyonu gibi çeşitli alanlarda çalıştı. Pek çok kültür sanat etkinliğinde; organizatör, sunucu, korist ve solist olarak yer almış; çeşitli derneklerde ve sivil toplum kuruluşlarında yöneticilik, yazmanlık, başkanlık görevlerinde bulunmuştur.

Sosyal Girişimci (Social Entrepreneur) olarak faaliyetlerde bulunan Özen, kültür sanat eleştirmenliği de yapmaktadır. "Yapay Zeka ve Müzik" üzerine sohbet ve bilgilendirme toplantıları düzenlemektedir. 

Halen Gençlik ve Spor Bakanlığı'nda memur olarak çalışmaktadır.


Sivil Toplum Çalışmaları:


Ahmet Eren Özen, pekçok derneğin üyesi, kurucusu ve yöneticisi olarak sivil toplum kuruluşlarında faaliyet göstermektedir. 12 Nisan 2016’da yeni nesil sivil toplum anlayışının öncüsü olan Karşıyaka Dostluk Grubu’nu kurdu ve grup başkanı olarak sekiz yılda yüz elliden fazla etkinlik düzenledi. Derneğin başkanlığını 17 Eylül 2023 tarihinde düzenlenen 1. Olağanüstü Genel Kurul'da devretti. Üyeler tarafından "Onursal Başkan" olarak seçildi. 

Daha önce başka bir şef yönetiminde iki konser vermiş olan grup korosunu üyelerin talepleri üzerine 30 Ekim 2018’den 4 Şubat 2024'e kadar koro şefi unvanıyla çalıştırmıştır.


Sanat Yaşamı:


Ahmet Eren Özen'in koro şefi olarak verdiği konserler geniş kitlelerce büyük beğeni ve ilgiyle takip edilmektedir. Verdiği konserler aşağıdaki gibidir:


25 Şubat 2019 Sevgiliye Sitem - Karşıyaka Ahmet Piriştina Kültür Merkezi

22 Mayıs 2019 Muazzez Ersoy Nostalji Şarkıları - Karşıyaka Deniz Baykal Kültür Merkezi

24 Eylül 2019 Zeki Müren'i Anma - Mavibahçe AVM Kent Meydanı

9 Kasım 2019 Atatürk'ün Sevdiği Şarkıları Kadınlar Söylüyor – Mavibahçe'de Canlı Yayın

7 Aralık 2019 Zeki Müren'in Yaşgünü ve TSM Günü Kutlaması - Çiğli Fakir Baykurt Salonu

12 Nisan 2021 5. Yıl Özel - Pandemi döneminde internetten verilen elektronik ortam konseri

13 Kasım 2021 Atatürk'e Hasret - Karşıyaka Ahmet Piriştina Kültür Merkezi

23 Şubat 2022 Şarkılar ve Türküler - Çiğli Fakir Baykurt Salonu

24 Nisan 2022 Ramazan Özel – Bornova Altındağ Atatürk Kültür Merkezi


Foça Belediyesi Koro Şefi Ergin Kayran ile 25 Mayıs 2022 tarihinde Grup Medya Ödül Gecesi konserini organize etti. Her yıl başta Zeki Müren olmak üzere İzmir'de vefat eden Türk Sanat Müziği sanatçılarıyla ilgili anma törenleri düzenliyor. Dünya'da bir ilk olan bilgisayar altyapısı üzerinden şarkıların seslendirildiği konserler düzenledi.

Bu kapsamda düzenlediği konserler şunlardır:

24 Kasım Öğretmenler Günü Özel Konseri – Mavibahçe Alışveriş ve Yaşam Merkezi

8 Aralık Zeki Müren Şarkıları Konseri - Mavibahçe Alışveriş ve Yaşam Merkezi

16 Aralık Yeni Yıla Merhaba Konseri - Bornova Altındağ Atatürk Kültür Merkezi


Mavibahçe Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nde 18 Mart 2023'te "Zaferin 108. Yılında Dostluk Grubu Söylüyor" konserini son olarak da İzmir Büyükşehir Belediyesi faaliyeti olarak 27 Temmuz 2023 tarihinde Bostanlı Günbatımı İskelesi'nde "Dostluk Grubu Konseri"ni yönetti. 

Zeki Müren Anma Programı Seyfi Dursunoğlu Anma Programı Hüner Coşkuner Anma Programı gibi etkinliklerde konuşmacı olarak yer aldı 


Kitap, Yazı ve Akademik Çalışmalar:


Ahmet Eren Özen, üniversite öğrencisi iken Uluslararası TUDOK kongresinde poster sunum yapmıştır. Bültenim ve Savunum sitelerindeki yazılarından bir seçkiyi 29 Harf Yayıncılık etiketiyle çıkan "Haziran'da Seçim" adlı kitabında, İyipolitik blogundaki yazılarının bir kısmını ise "Sözüm Var!" adlı kitapçıkta toplamıştır. Halen belirsiz aralıklarla çeşitli medya organlarında haberleri ve yazıları yayınlanıyor. Haftalık olarak çıkan Grup Gazetesi'nin Genel Yayın Yönetmeni'dir. Grup Televizyonu'nda program yapımcısı ve Grup Haber'de  haber sunucusudur. Çeşitli kuruluşlar ve kişilere medya alanında gönüllü danışmanlıklar vermektedir.

Edebi çalışmaları ve sanat yazıları basılı ve elektronik dergilerde yayımlanmaya devam etmektedir. Köşe yazılarıyla dostlukgrubu.com adresinde gündeme dair görüşlerini paylaşıyor.


Son olarak "Arkadaşım Zeki Müren" kitabının editörlüğünü yaptı.


Özel Hayat:


Aslen Elazığ - Çemişgezekli bir aileden gelen Özen, bekardır; Çemişgezek'te ikamet etmektedir. 

Sosyal Medya Hesapları:


www.facebook.com/aerenozen

www.instagram.com/aerenozen

www.twitter.com/aerenozen

www.youtube.com/@aerenozen

Yorumlar